Sodelovanje pri nacionalni evalvacijski študiji

Zveza aktivov svetov staršev Slovenije je ponudila sodelovanje pri nacionalni evalvacijski študiji »Evalvacija različnih oblik dodatne strokovne pomoči, ki je otrokom dodeljena v skladu z Zakonom o usmerjanju otrok s posebnimi potrebami«, ki jo izvaja Pedagoška fakulteta Univerze v Mariboru, naročnik pa je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. V okviru raziskave bomo izvedli dve delavnici v obliki fokusnih skupin s približno 10 do 15 sodelujočimi.

Namen evalvacijske študije je podrobno analizirati značilnosti individualiziranih programov za otroke s posebnimi potrebami, izvajanje dodatne strokovne pomoči ter preveriti, kako se izvajanje dodatne strokovne pomoči odraža v zmanjševanju ovir, primanjkljajev oz. motenj skozi učne dosežke otrok s posebnimi potrebami ter skozi njihovo socialno vključenost v okolje v osnovnih in srednjih šolah. V ta namen so v okviru študije svoje mnenje na podlagi anketnih vprašalnikov o problematiki izvajanja dodatne strokovne pomoči podali strokovni delavci na osnovnih in srednjih šolah in nekateri učenci oz. dijaki s posebnimi potrebami. Z namenom pripraviti poglobljeno kvalitativno analizo, so raziskovalci na majhnem vzorcu šol izvedli fokusne skupine, kjer je pogovor tekel o dodatni strokovni pomoči za otroke s posebnimi potrebami, podobno pa želijo izvesti tudi na ravni staršev.

Vsi podatki, ki bodo zbrani v evalvacijski študiji, bodo obravnavani zaupno, v nobenem primeru ne bo mogoče razkriti identitete katerekoli institucije ali posameznika.

Delavnici oz. fokusni skupini bosta 19. aprila 2016 v Ljubljani in 20. aprila 2016 v Mariboru, v obeh primerih v popoldanskem času. Točno uro in kraj izvedbe delavnic bomo prijavljenim sporočili naknadno. Vabimo vse, ki bi želeli sodelovati na delavnici, da se prijavite po e-pošti na naslov info@zasss.si. Prosimo, da ob tem navedete tudi, katere od dveh delavnic se boste udeležili.

Iz ZASSS smo dobili sporočilo, da je trenutno manj prijavljenih na delavnico v Mariboru, zato prosim vse, ki bi bili pripravljeni priti v Maribor, da se prednostno prijavite tja. Hvala vam!

This entry was posted in Splošno. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s